Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Paksoi (Brassica Chinensis)


30 x 25

zon

matig

0,5 cm

Paksoi is lid van de kruisbloemenfamilie en geschikt voor gebruik in een pot. In de koelkast kun je paksoi ongeveer drie dagen bewaren

Bij het oogsten wordt de plant onder de kool afgesneden

Paksoi kun je (roer)bakken of rauw eten

Zaaitabel / teeltkalender paksoi


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Paksoi
z

p

o
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor paksoi

  • Pak-choi
  • Paksoy
Druppel systeempje Druppel systeempje...

Recepten met paksoi

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met paksoi als ingredient. Heb jij een recept voor paksoi?

Deel jouw recept


Sluiten

Xotica Paksoi Kanton


€ 2.59
Stuks / verpakking: 1000

Paksoi (Brassica chinensis) kan men roerbakken, heel kort in kokend water blancheren of stoven. Kan als wokgroente met zeer veel ingrediënten worden bereid; gestoofd blad wordt gebruikt als vulling voor loempia’s en de kern van de paksoi als rauwkost. Vanaf half juli tot eind augustus in de vollegrond in regels en in de regel uitdunnen. Niet verplanten! Bij te vroege uitzaai en verplanten vormen zich gemakkelijk zaadstengels.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.59!

Xotica Paksoi Kanton

Sluiten

Paksoi Green Fortune F1


€ 2.49
Stuks / verpakking: 150

Een niet gesloten kool met kale witte bladstelen, spierwitte bladnerven en donkergroen topblad. Paksoi is gevoelig voor wisselende omstandigheden, schiet dan wel sneller door. Bij zaai onder glas pas in juni verplanten. Kan al binnen 30 dagen na zaai worden geoogst als snijkool (dan niet uitdunnen) en na ca. 65 dagen als volgroeide paksoi. Zorg voor een goede basisbemesting en geef regelmatig water.


Koop nu voor slechts € 2.49!

Paksoi Green Fortune F1