Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Knolvenkel (Foeniculum Vulgare Mill)


45 x 20

zon

0,5 - 1 cm

Knolvenkel is lid van de schermbloemenfamilie. In de groenten la van de koelkast is venkel ongeveer een week houdbaar

Bij het oogsten kan de hele plant de grond uit.

Knolvenkel kun je koken, grillen of rauw eten

Zaaitabel / teeltkalender knolvenkel


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Knolvenkel
z

p

o
w
-
-
-
-
-
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor knolvenkel

  • Venkel

Recepten met knolvenkel

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met knolvenkel als ingredient. Heb jij een recept voor knolvenkel?

Deel jouw recept


Sluiten

Venkel Finale EKO


€ 3.49
Stuks / verpakking: 425

Finale heeft een heerlijke verfrissende anijssmaak. De knol kan, fijn geschaafd, in rauwkost worden verwerkt, maar ook gekookt of gestoofd worden gegeten. Het fijne blad is bovendien een uitstekend toekruid en heel lekker bij visgerechten. Zaaien onder glas of direkt in de vollegrond. Bij zaai onder glas de planten voor het uitplanten eerst laten afharden. Geen verse mest gebruiken. De knollen zijn na de oogst op een koele plek ca. 5-10 dagen bewaarbaar.


Koop nu voor slechts € 3.49!

Venkel Finale EKO