Andijviepasta
Door: Tamara GreenIngredienten
- 1 kleine krop andijvie
- 1 ui
- 125 ml creme fraiche
- 1 knoflook
- cashewnootjes
- spekjes (kan ook zonder)
- 250 gram pasta (macaroni, schepjes of penne)
- groene pesto
- geraspte kaas
Bereiding
Bak de spekjes in een appart pannetje lekker knapperig en kook de pasta in een pan met ruim water.Snijdt de ui in stukjes en smoor deze in de pan tot ze glazig worden. Pers de knoflook boven de pan uit en smoor deze aan het einde even mee. Snijd de andijvie in strookjes en voeg deze toe. Bak een klein minuutje mee, voeg de cashewnootjes, de creme fraiche, de spekjes en een eetlepel groene pesto toe en roer alles goed door elkaar. Laat het nog een minuutje op het vuur staan zodat ook de creme fraiche warm wordt.
Giet de pasta af wanneer deze beedgaar is, verdeel dit over twee borden. Schep de saus bovenop de pasta en strooi er nog wat kaas overheen.
Smakelijk eten!
Algemene informatie
- Hoofdgerecht
- bereiden 20 minuten
- 2 personen
Benodigdheden
- koekenpan
- kookpan
- mesje
- snijplank
- knoflookpers
- pan voor de spekjes