Bietjesstamp met lekkerbekjes en ijsbergsla
Ingredienten
- 1 zak kruimige kookaardappelen (800 g)
- 2 x 2 stuks lekkerbekjes (pak 3 x 100 g, diepvries)
- 1/2 krop ijsbergsla, grof gesneden
- 1/2 komkommer, in halve plakjes
- 75 ml bieslook sladressing (fles 270 ml)
- 2 el olie
- 1 ui, gesnipperd
Bereiding
Stap 1. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de lekkerbekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ijsbergsla, de komkommer en de sladressing. Stap 2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui goudbruin. Voeg de bietjes toe en stoof op laag vuur, onder regelmatig omscheppen, 5 min. Giet de aardappelen af, stamp tot een grove puree en schep de gestoofde bietjes erdoor. Stap 3. Serveer de lekkerbekjes met de bietjesstamp en de ijsbergsla.
Algemene informatie
- hoofdgerecht
- bereiden 25 minuten
- 4 personen
Bron: Albert Heijn