Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Lentestamppot

Ingredienten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 125 g gerookte spekblokjes (duobakje 250 g)
  • 1 zak spinazie (300 g)
  • 1 zak gesneden andijvie (400 g)
  • 200 g tuinerwten (doos 450 g, diepvries)
  • 1 bakje hüttenkäse (200 g)

Bereiding

1. Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in ruim water met zout in ca. 20 min. gaar. Bak ondertussen de spekblokjes in een hapjespan zonder boter of olie in ca. 10 min. uit. Snijd de spinazie grof en voeg toe aan de spekblokjes. Laat 1 min. meewarmen. 2. Giet de aardappelen af en bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de spekjes, de spinazie en de andijvie toe aan de aardappelen. Laat met de deksel op de pan 5 min. staan (draai het vuur uit!) om alle ingrediënten door te laten warmen. Breng intussen een andere pan water aan de kook, voeg de tuinerwten toe en kook ze 2 min. 3. Voeg de hüttenkäse toe en stamp alles door elkaar met de pureestamper. Roer de tuinerwten door de stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Voeg wat van het kookvocht van de aardappelen toe als de stamppot te droog is. Serveer direct.
Lentestamppot

Algemene informatie

  • hoofdgerecht
  • bereiden 30 minuten
  • 4 personen


Benodigdheden

  • aardappelstamper


Bron: Albert Heijn