Couscous met bloemkool, tuinerwten en spekjes
Ingredienten
- 1 duopak Provençaalse magere spekreepjes (250 g)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 300 g couscous (500 g, puur&eerlijk biologisch)
- 1 zak bloemkoolroosjes (350 g), klein gesneden
- 1 pak tuinerwten (450 g, puur&eerlijk biologisch diepvries)
- 1 bakje verse peterselie plat (20 g), blad fijngesneden
-
Bereiding
Bak de spekreepjes in de olie zachtjes uit, bak de rode ui 3 minuten mee. Schep met een schuimspaan uit de pan. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de olie uit de pan erdoor. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes en de tuinerwten 4 minuten, laat ze uitlekken in een vergiet. Schep de spekreepjes, groenten en peterselie door de couscous en breng het op smaak met peper. Serveer het gerecht naar keuze warm of koud.
Algemene informatie
- hoofdgerecht
- bereiden 15 minuten
- 4 personen
Bron: Albert Heijn