Zuurkoolschotel
Ingredienten
- 50 g boter waarvan 25 g in kleine stukjes
- 2 uien, gesnipperd
- 400 g shoarmareepjes
- 1 pak zuurkool naturel (500 g), uitgelekt
- 1 bekertje zure room (125 g)
- 1 appel (elstar), in kleine stukjes
- 1 pak aardappelpuree (450 g, koelvers)
- 3 el paneermeel
Bereiding
Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit daarin de uisnippers 4 min. Voeg de shoarmareepjes toe en bak nog 3 min. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schep het vlees in een lage ovenschaal. Meng de zuurkool met de zure room. Meng de appelstukjes door de zuurkool. Breng op smaak met peper en zout. Schep de zuurkool over het vlees. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Bestrooi met het paneermeel en 25 g boterstukjes. Zet de schaal 30 min. in de oven.Algemene informatie
- hoofdgerecht
- bereiden 25 minuten
- 4 personen
Benodigdheden
- lage ovenschaal
Bron: Albert Heijn