broodje shoarma anders
Door: Walter BergmanIngredienten
- 2 courgettes
- 2 à 3 tenen knoflook
- 250 à 300 gram Griekse yoghurt
- bekertje crème frâiche
- 250 à 300 gram reepjesvlees
- pitabroodjes (2 à 3 pp)
- theelepel komijn
- 2 theelepels paprika poeder
- theelepel koenjit
- theelepel gemalen koriander
- theelepel kerriepoeder
- snuf chilipoeder
- zonnebloemolie
Voorbereiding
Soms heb je dagen dat je geen tijd, zin of inspiratie meer hebt om in de keuken te staan en wat voedsel te bereiden. Laat staan om nog boodschappen te doen. Op zulke momenten komen de avond- en zondagmiddag blancheersessies uit de zomer weer goed van pas. In de vries liggen nog wat zakken courgettes en ook wat vleesreepjes met onbekende invriesdatum. In de koelkast en voorraadkast nog wat zaken die op dan wel over de houdbaarheidsdatum zijn zoals pitabroodjes. Wij hadden een pakje van zes broodjes. Genoeg voor drie personen. Voor de feelgood broodjes shoarma met een lekkere kruiden-yoghurt saus.Bereiding
Meng de kruiden, yoghurt en crème frâiche door elkaar en pers de knoflook erboven uit. Bak de reepjes vlees in een paar minuten bruin in de olie en haal ze met een gaatjeslepel uit de pan. Snijdt vervolgens de courgettes in blokjes. Als je gesneden courgette uit de vries hebt, laat deze dan eerst ontdooien en bak de blokjes vervolgens een minuut vijf in dezelfde olie waar ook het vlees in gebakken is. Doe het yoghurtmengsel erbij en laat nog een minuutje of vijf meebakken. Warm op het laatst het vlees nog even mee. Maak ondertussen de pitabroodjes klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vul de broodjes aan tafel met het vlees/courgettemengsel.Algemene informatie
- Maaltijd
- bereiden 20 minuten
- 4 personen
Benodigdheden
- hapjespan
- oven of broodrooster
Tips
Ik heb er een salade van veldsla, tomaten, komkommer en olijven bijgedaan, omdat ik dat nog had liggen. Dit bleek een verrassend goede combi te zijn.Bron: eigen recept