Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Ovenschotel met gehakt

Door: Josephine Castelain

Ingredienten

  • 1 ui
  • 1 courgette in blokjes
  • 500 g aardappelen
  • 350 g gehakt
  • 100 ml halfvolle melk
  • 75 g geraspte kaas (bij voorkeur gruyère)
  • 1 blik tomaten crèmesoep van Knorr

Voorbereiding

- Versnipper de ui - Snijd de courgette in kleine blokjes - Schil de aardappelen en spoel ze in koud water

Bereiding

- De geschilde aardappelen kook je in een pot met voldoende water. Laat ze 20 minuten goed doorkoken zodat ze zacht genoeg zijn om te pureren. Hierna kan je ze afgieten, maar hou de aardappelen in de pan. Voeg de melk toe en pureer de aardappelen. - Doe de ui in een pan en bak ze tot de ui mooi glazig is. Voeg er dan het gehakt aan toe en bak het geheel gaar. - De saus maak je door bij het gehakt een blik tomaten crèmesoep van Knorr te gieten, zonder dat je er extra water aan toevoegt. Doe er ook de blokjes courgette bij en laat het geheel pruttelen op een laag vuurtje. - Neem een hittebestendige ovenschaal en verdeel de puree over de bodem. Doe er daarna het gehaktmengsel bovenop en bestrooi alles met geraspte kaas. - Plaats de ovenschotel in een op 180° voorverwarmde oven en laat het 5 à 10 minuten onder de grill staan tot er een mooi korstje op komt
Ovenschotel met gehakt

Algemene informatie

  • Ovenschotel
  • bereiden 35 minuten
  • 4 personen


Benodigdheden

  • Oven


Tips

Het originele recept kan je hier nalezen: http://www.knorr.be/recipes/detail/6385/1/ovenschotel-gehakt-en-tomaten-creme

Bron: Origineel recept op Knorr