Pasta met brandnetelpesto en tomaatjes
Door: Tamara Green
Ingredienten
- 200 g (ca. 1 emmer) versgeplukte brandneteltoppen
- 1 bosje lente-ui (of daslook of bieslook), schoongemaakt
- 320 g grove spiraalpasta
- 50 g blanke, gepelde amandelen (of amandelschaafsel)
- 1 teen knoflook
- 50 g oude boerenkaas, versgeraspt
- ca. 100 ml goede olijfolie
- ca. 3 eet. citroensap
- 70 g halfgedroogde tomaatjes uit de olie, gehalveerd
Bereiding
Was de brandneteltoppen zorgvuldig en doe ze met aanhangend water (en keukenhandschoenen aan) in een grote pan. Laat ze een paar minuten op middelhoog vuur slinken en 'ontprikken', met het deksel op de pan. Doe de brandnetels in een vergiet, laat wat afkoelen en druk er zo veel mogelijk water uit. Hak de netels grof. Snijd de lente-ui in ringen of snijd dezelfde hoeveelheid daslook in reepjes, knip bieslook fijn.
Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar. Pureer intussen de brandnetels, amandelen, knoflook, geraspte kaas, look/ui en olijfolie tot een gladde saus in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng pittig op smaak met het citroensap, zout en peper en schep in een kom.
Giet de pasta af (bewaar wat kookwater) en meng direct de brandnetelpesto en de tomaatjes door de hete pasta, voeg zonodig nog een klein scheutje kookvocht toe als het te droog wordt.
Serveer direct in warme borden, met apart nog wat geraspte boerenkaas. Garneer met madeliefjes, daslookbloemetjes of andere eetbare bloemen.
Algemene informatie
- Pasta
- bereiden 30 minuten
Bron: Volkskrant