Risotto met bleekselderij, prei en geitenkaas
Ingredienten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 500 g prei, groen en wit in stukjes van 1 cm
- 350 g bleekselderij, in stukjes
- 300 g risottorijst (pak 500 g)
- 250 g Bettine geitenkaas honing 45 , verkruimeld
- 3 takjes peterselie, groen fijngesneden
- 1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt
Bereiding
1. Breng 540 ml water aan de kook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de prei en de bleekselderij toe en roerbak 3 min. Roer de risottorijst erdoor en roerbak weer 3 min. Schenk 1/3 van het kokende water erbij en laat al roerend door de rijst opnemen. Schenk de rest van het water erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan op het laagste vuur in 15 min. al het water opnemen en gaar worden. Roer af en toe. 2. Schep de geitenkaas, de peterselie en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.
Algemene informatie
- hoofdgerecht
- bereiden 30 minuten
- 4 personen
Bron: Albert Heijn