Stamppot met doperwtjes en munt
Ingredienten
- 1 kg aardappels (kruimig)
- zout
- 1 pak doperwten zeer fijn (diepvries) (450 g)
- 1 zakje verse munt (à 15 g)
- 3 pakjes gepaneerde geitenkaas (à 25 g per pakje)
- 1 dl melk
- 35 g boter of margarine
- (versgemalen) peper
-
Bereiding
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In ruime pan aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan doperwten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 4 Topjes van munt achterhouden en rest van blaadjes fijnhakken. Geitenkaasjes bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Aardappels en erwten afgieten. In magnetron of pan melk verhitten. Met pureestamper aardappels fijnmaken. Melk en 25 g boter erdoor scheppen. Doperwten en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over vier borden verdelen en hierop steeds 3 geitenkaasjes leggen. Garneren met achtergehouden munt.
Algemene informatie
- hoofdgerecht
- bereiden 35 minuten
- 4 personen
Bron: Albert Heijn