Gestoomde vis met doperwtjespuree
Ingredienten
- 1 pakje koolvisfilets (diepvries, 400 g)
- 2 theelepels zeezout & knoflook (molentje a 60 g)
- 1 zak (tafel)aardappels, panklaar (800 g)
- 1 zakje verse bieslook (15 g)
- 2 pakken doperwten (a 450 g, diepvries)
- 4 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels (olijf)olie
Bereiding
Visfilets uit verpakking halen. Royaal bestrooien met knoflookzout. Op groot bord of schaal naast elkaar laten ontdooien. Aardappelen in grote pan met ruim koud water aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. Afgieten. Bieslook fijnknippen. Filets in stoompan leggen. Doperwtjes in laagje kokend water in 5-8 min. gaarkoken. Tegelijkertijd boven doperwtjes, vis in 8 min. met deksel op pan gaarstomen. Doperwtjes afgieten. Met staafmixer grof pureren. Op smaak brengen met wat knoflookzout, royaal peper, citroensap en 1 el olie. Gekookte aardappelen mengen met rest olie, peper, knoflookzout en bieslook. Filets en aardappelen op 4 borden leggen, doperwtenpuree erbij scheppen.Algemene informatie
- hoofdgerecht
- bereiden 30 minuten
- 4 personen
Benodigdheden
- stoompan
- staafmixer
Bron: Albert Heijn