Frisse tuinboon
Door: Peter de JongIngredienten
- 250 g tuinbonen (gedopt), liefst jong
- Sap van een halve citroen
Voorbereiding
Hak de peterselie van tevoren en pers het sap uit de citroen.Bereiding
Stoom de tuinbonen, maar niet te lang. Het lekkerst zijn ze als ze nog een beetje "bite" hebben. Laat ze schrikken en afkoelen in koud water. Giet de tuinbonen af en doe ze in de slakom. Giet hier 3 of 4 eetlepels olie bij en het sap van de citroen. Bestrooi met de peterselie en schep daarna het geheel goed om. Simpel en snel klaar, maar verrassend lekker en fris op de eerste warme dagen.Algemene informatie
- Bijgerecht
- bereiden 15 minuten
- 2 personen
Benodigdheden
- Slakom
- Pan
Tips
Serveer bij een gegrilde varkensschouder! Met nieuwe in bouillon gekookte aardappelen.Bron: Zelf bedacht