Gemakkelijk aardbeientaartje
Ingredienten
- 100 gram boter
- 1 pak lange vingers
- aardbeien
- gelatine
Voorbereiding
Bekleed de springvorm met bakpapier.Bereiding
Verkruimel de lange vingers en smelt de boter. Roer beide goed door elkaar zodat het geheel een klont wordt. Druk het mengsel heel hard tegen de bodem en zijkanten aan zodat het een ‘korst’ wordt. Laat het in de koelkast hard worden. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en smeer deze tegen de onderkant en zijkant van de korst. Laat ook dit hard worden in de koelkast. Snijdt de aardbeien in stukjes, vul de vorm met de helft van de aardbeien. Pureer de andere helft en doe er naar gelang de hoeveelheid gelatine bij (ik heb 1 gram per deciliter vruchtensap gebruikt). Giet dit in de vorm. Laat het opstijven in de koelkast.
Algemene informatie
- Taart
- bereiden 20 minuten
- 6 stuks
Benodigdheden
- 1 springvorm van 18 cm
- bakpapier