roodlof ramanas salade
Door: Walter Bergman
Ingredienten
- stuk van ongeveer 10 cm ramanas
- 2 of 3 romatomaten (of kerstomaatjes
- goede olijven
- Kropje roodlof
Voorbereiding
Met een beetje goed ontwikkelde ramanas kun je een heel weeshuis een week met broodje gezond voeden. Voor bij een pasta met zalm heb ik een salade met een knapperig, licht scherpe ramanas en de wat bittere roodlof gemaakt. Voor de wat zoetere touch heb ik er Romatomaten en olijven bij gedaan. Voor de dressing heb ik een zakje kant en klare kruiden gebruikt.
Bereiding
Trek de blaadjes roodlof van de stronk en scheur ze wat kleiner. Snij de geschilde ramanas en tomaten in blokjes en meng in een schaal met de roodlof en olijven. Maak een dressing van drie of vier eetlepels olijfolie, een eetlepel balsamicoazijn en saladekruiden en vervolgens door de groente.
Algemene informatie
- salade
- bereiden 15 minuten
- 4 personen
Bron: eigen recept